Składniki:
1 cukinia
2 średnie cebule
1 papryka (kolor dowolny, ja wybrałam czerwoną)
3 kiełbasy
fasolka (powinna być świeża, ale miałam tylko taką ze słoiczka)
puszka krojonych pomidorów
szklanka przecieru pomidorowego
pół szklanki bulionu
łyżeczka papryki słodkiej w proszku
pół łyżeczki papryki ostrej w proszku
bazylia
majeranek
sól, pieprz
olej do smażenia
Paprykę, cukinię, cebulkę oraz kiełbasę kroimy jak na załączonym obrazku;)
Wszystkie składniki kolejno smażymy na oleju.
I przerzucamy do garnka:)
Składniki mieszamy i dodajemy do nich pomidory, bulion oraz przecier. Nie musimy od razu dodawać całych porcji, można to robić stopniowo
Doprawiamy i dusimy 20-30 minut, na ostatnie 5 minut dorzucając fasolkę.
Leczo najlepiej podawać ze świeżym chlebkiem, ale nadają się do niego także placki ziemniaczane.
Mmm.. smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz